zaterdag 8 augustus 2009

de prepschool connection

Hey! Ik weer. Bij het herlezen van m'n blogberichten zie ik dat ik nog niets heb verteld over m'n verleden, m'n achtergrond. How rude.

Okay, ik ben geboren in Manhattan en groeide voornamelijk op in de Upper East Side, Paris, Tokyo, London en op Long Island: telkens als m'n moeder, een gepensioneerd model, socialite en een Vanderbilt, hertrouwde gingen we weer verhuizen. M'n vader, een belangrijke New Yorkse kunstenaar, woonde met verschillende veel te jonge supermodellen (nooit tegelijk, toch niet bij m'n weten) bijna permanent in zijn vakantiehuis op the Hamptons en dat vond ik best wel beschamend. Waarom? Omdat iedereen weet dat je in The Hamptons alleen maar summert, de andere maanden hoor je gewoon in the city door te brengen.
Afgezien van een jaartje op de New Yorkse Dwight en een jaartje op het Zwitserse Le Rosey bezocht ik uitsluitend boarding schools in New England, Choate Rosemary Hall onder andere. Al die kinderen uit suburban Connecticut moest je d'r maar voor lief bij nemen. Maar ik voelde me wel beter. De beste herinneringen bewaar ik wel aan St Paul's. Al is het wel jammer dat ik er door een cocaïneschandaal werd verwijderd, in m'n laatste schooljaar dan nog wel. Niettemin ben ik zonder problemen op Yale geraakt omdat het een familietraditie is en m'n grootvader een zoveelste bibliotheek doneerde. Art History was mijn major.
De enige reden waarom ik daarna niet ben doorgestroomd naar de Yale Law School was omdat ik verliefd werd op een belangrijke filmproducent en zo snel mogelijk bij hem wou intrekken in Bel Air (toch straf dat ik, die zo'n hekel heb aan LA, het altijd aanleg met filmmensen). Na een dik jaar werd ik het beu om altijd maar achter de zoveelste Birkintas te gaan. Ik wilde iets meer: werken. Dus heb ik een beroep gekozen in iets wat ik kan: feesten. Partyplanner dus. En contacten had ik genoeg. Alleen zag de filmproducent het niet zo zitten, die zag liever dat ik me uitsloofde op Rodeo Drive.
Toen de relatie op springen stond kwam ik m'n vorige vriend tegen, een beroemde acteur maar net geen A-list. Hij was vooral een goed excuus om de filmproducent te verlaten. We woonden romantisch samen op Primrose Hill in London tot ik m'n huidige A-list vriend tegenkwam. Lang moest ik er niet over twijfelen om die B-list in te ruilen voor de A-list: als je in New York iets wil betekenen kan je beter aan de arm van een A-list ster hangen. En ik wou opnieuw naar New York.
Verder heb ik nog een jongere halfzus die op Ibiza woont met haar man, die in de hotelbussiness zit. Ze heeft nog geen kinderen maar aangezien zij vrij alternatief is (lees: haar natuurlijke neus en borsten heeft) zal dat waarschijnlijk niet zo lang meer duren. Mijn jongere halfbroer die in Beverly Hills woont is een high profile lawyer, gespecialiseerd in Hollywoodechtscheidingen. Sinds hij een paar jaar op Eton heeft gezeten heeft hij zich een geaffecteerd Brits accent aangenomen en al die Californiërs vinden dat bijzonder slim overkomen. California is een beetje (met uitzondering van San Fransisco) een surfstaatje, weet je wel. Waar mensen met "dude" praten.

Zoals je kon lezen heb ik een typische prep school - Ivy Leage-achtergrond. And I'm loving every single bit of it.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten